Asperges Carbonara

Ingrediënten: (2 personen)
500g asperges (dan heb je 350g over)
1 ui
4 teentjes look
4 plakjes gerookte ham of gerookte kalkoen
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*
3 eitjes
100ml sojamelk
60g geraspte Parmezaanse kaas
*verkrijgbaar in de praktijk
Let op! Ham mag je eens 1 of 2 plakjes ergens bij eten, niet als een eiwitportie, dat bevat te veel vet en minder goede stoffen.
Bereiding:
Schil de asperges en snij die in schuine stukken van 4 à 5 cm lang. Snij de ui, ham en de look fijn en stoof die samen krokant aan in olijfolie. Voeg de asperges toe en laat die al roerend mee garen, ze mogen beetgaar zijn. Klop de eieren los met de sojamelk. Kruid goed met peper en zout en meng de geraspte kaas erdoor. Voeg dit mengsel bij de asperges. Laat niet meer koken maar nog even warmen zodat de saus bindt met de asperges.
Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.
Smakelijk!
500g asperges (dan heb je 350g over)
1 ui
4 teentjes look
4 plakjes gerookte ham of gerookte kalkoen
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*
3 eitjes
100ml sojamelk
60g geraspte Parmezaanse kaas
*verkrijgbaar in de praktijk
Let op! Ham mag je eens 1 of 2 plakjes ergens bij eten, niet als een eiwitportie, dat bevat te veel vet en minder goede stoffen.
Bereiding:
Schil de asperges en snij die in schuine stukken van 4 à 5 cm lang. Snij de ui, ham en de look fijn en stoof die samen krokant aan in olijfolie. Voeg de asperges toe en laat die al roerend mee garen, ze mogen beetgaar zijn. Klop de eieren los met de sojamelk. Kruid goed met peper en zout en meng de geraspte kaas erdoor. Voeg dit mengsel bij de asperges. Laat niet meer koken maar nog even warmen zodat de saus bindt met de asperges.
Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.
Smakelijk!