Aubergine Moussaka met zalm

Ingrediënten: (2 porties)
400 gr aubergine
1 pot tomatensaus zonder suiker*
300 gr verse rauwe zalm plakjes
60 gemalen kaas
zwarte peper
olijfolie
*verkrijgbaar in onze praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°. Snij de aubergine in lange plakken van 1 cm dik. Leg ze op een ovenschaal, kruid ze met peper en giet er een goede scheut olijfolie over. Zet ze voor 10 min in een voorverwarmde oven. Beleg een ovenschaal met een laag aubergine, daarop de rauwe zalm, tomatensaus en zo verder, kruid tussenin met een draai van de peper molen en werk bovenaan af met de gemalen kaas. Zet nog 10 min in de oven.
Wil je dit liever vegetarisch? Vervang dan de rauwe zalm door plakjes mozzarella, eindig dan met mozzarella ipv de gemalen kaas.
Per persoon heb je hiermee 1 eiwitportie en 1 groentenportie.
Smakelijk!
400 gr aubergine
1 pot tomatensaus zonder suiker*
300 gr verse rauwe zalm plakjes
60 gemalen kaas
zwarte peper
olijfolie
*verkrijgbaar in onze praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°. Snij de aubergine in lange plakken van 1 cm dik. Leg ze op een ovenschaal, kruid ze met peper en giet er een goede scheut olijfolie over. Zet ze voor 10 min in een voorverwarmde oven. Beleg een ovenschaal met een laag aubergine, daarop de rauwe zalm, tomatensaus en zo verder, kruid tussenin met een draai van de peper molen en werk bovenaan af met de gemalen kaas. Zet nog 10 min in de oven.
Wil je dit liever vegetarisch? Vervang dan de rauwe zalm door plakjes mozzarella, eindig dan met mozzarella ipv de gemalen kaas.
Per persoon heb je hiermee 1 eiwitportie en 1 groentenportie.
Smakelijk!
Recept Leef en Eet