Ingrediënten: nori vellen verse rauwe zalm voor de saus: 1 soeplepel yakso tammi sojasaus zonder suiker* 1,5 soeplepel vers limoensap 1 soeplepel sesamzaadjes 1 soeplepel olijfolie* eventueel wasabi pasta *verkrijgbaar in de praktijk Bereiding: Snij stukjes van je zalm van 1 cm dik, 2 à 3 cm groot. Snij reepjes van je norivellen van 1 cm lang. Leg de nori reepjes open en bevochtig ze met water. Leg op ieder reepje een stukje zalm en rol de zalm op in het nori vel. Zorg dat de grootste kant van de zalm nog te zien is. Maak de saus door alle ingrediënten te mengen. De wasabi pasta voeg je alleen toe als je de saus wat pikant wil. Dip de stukjes zalm in de saus voor je ze eet.
Italiaanse gehaktballetjes
Ingrediënten (voor 2 personen): 260g runds- of kalfsgehakt Pijnboompitten, sesamzaadjes, pompoenpitten en zonnebloempitten samen 10g* 1 stukje pel van een verse citroen van 2cm op 4cm 2 koffielepels fijn gesneden ui tabasco 2 lookteentjes 1 eitje Basilicum zwarte peper en himalayazout zout naar smaak olijfolie* afwerking: sesam of chiazaadjes *verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding: Snij de pel van de citroen in hele kleine stukjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en kruid af naar smaak met peper, zout, tabasco en basilicum. Rol er bolletjes van en leg ze even in kokend water ( ze zijn zo gaar) en daarna rol je ze door de chia of sesamzaadjes. Zowel warm als koud lekker. Dit is per persoon 1 eiwitportie, serveer er quinoa of konjac vezel bij. Wil je dit klaar maken op standaarddagen? Serveer er dan een portie groenten bij naar keuze.