
Vogelnestjes in tomatensaus
Ingrediënten: (4 porties)
520 gr. gemengd gehakt
2 eieren
800 gr champignons
1 ui
2 teentjes look
6 verse tomaten
Provençaalse kruiden, zwarte peper
Himalayazout*
olijfolie
*verkrijgbaar bij ons in de praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°
Pel de tomaten door een kruisje te snijden in de onderkant (zo wordt het pellen straks gemakkelijk).
Dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Schrik ze even onder koud water en pel ze.
Kook nu de eieren 12 min in kokend water en doe ze daarna schrikken onder koud water en pel ze.
Kneedt het gehakt mooi rond de eitjes tot ze een bal vormen. Kruid de vogelnestjes met peper en zout.
Leg ze in een ovenschotel en laat 25-30 minuten bakken.
Fruit de ui en de look in olijfolie en voeg de gesneden tomaten en champignons toe.
Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat dit zeker 20 minuten pruttelen.
Hoe langer de saus opstaat, hoe beter de smaken vermengen.
Dien de vogelnestjes samen met tomatensaus op en eet smakelijk.
Smakelijk!
Ingrediënten: (4 porties)
520 gr. gemengd gehakt
2 eieren
800 gr champignons
1 ui
2 teentjes look
6 verse tomaten
Provençaalse kruiden, zwarte peper
Himalayazout*
olijfolie
*verkrijgbaar bij ons in de praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°
Pel de tomaten door een kruisje te snijden in de onderkant (zo wordt het pellen straks gemakkelijk).
Dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Schrik ze even onder koud water en pel ze.
Kook nu de eieren 12 min in kokend water en doe ze daarna schrikken onder koud water en pel ze.
Kneedt het gehakt mooi rond de eitjes tot ze een bal vormen. Kruid de vogelnestjes met peper en zout.
Leg ze in een ovenschotel en laat 25-30 minuten bakken.
Fruit de ui en de look in olijfolie en voeg de gesneden tomaten en champignons toe.
Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat dit zeker 20 minuten pruttelen.
Hoe langer de saus opstaat, hoe beter de smaken vermengen.
Dien de vogelnestjes samen met tomatensaus op en eet smakelijk.
Smakelijk!
Recept Leef en Eet