Opgevulde tomaat met kalfsgehakt

Ingrediënten: (4 personen)
520 gr zuiver kalfs- of rundsgehakt
2 kleine sjalotjes
1 ei
4 grote tomaten
zwarte peper
himalayazout*
olijfolie*
1 pot tomatensaus zonder suiker*
300 gr ui
3 lookteentjes
*verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven op 180° Snij de sjalot fijn en meng die met het gehakt, meng ook het ei erdoor en kruid met peper en zout. Snij een hoedje van de tomaat en haal het vruchtvlees uit, hou het vruchtvlees bij. Vul de tomaat met het gehakt en zet de tomaat 20 min in de oven. Maak intussen de saus. Stoof daarvoor de fijngesneden ui en look aan in olijfolie. Voeg de tomatensaus en het vruchtvlees van de tomaat toe. Kruid met peper en zout. Serveer met de tomaat.
Per persoon heb je hiermee 1 eiwitportie en 1 groentenportie.
Smakelijk!
520 gr zuiver kalfs- of rundsgehakt
2 kleine sjalotjes
1 ei
4 grote tomaten
zwarte peper
himalayazout*
olijfolie*
1 pot tomatensaus zonder suiker*
300 gr ui
3 lookteentjes
*verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven op 180° Snij de sjalot fijn en meng die met het gehakt, meng ook het ei erdoor en kruid met peper en zout. Snij een hoedje van de tomaat en haal het vruchtvlees uit, hou het vruchtvlees bij. Vul de tomaat met het gehakt en zet de tomaat 20 min in de oven. Maak intussen de saus. Stoof daarvoor de fijngesneden ui en look aan in olijfolie. Voeg de tomatensaus en het vruchtvlees van de tomaat toe. Kruid met peper en zout. Serveer met de tomaat.
Per persoon heb je hiermee 1 eiwitportie en 1 groentenportie.
Smakelijk!
Recept Leef en Eet