
Quiche met witloof en zalm
Ingrediënten: (4 porties)
400 gr. witloof
400 gr. zalm
20 gr. sesamzaadjes
20 gr. zonnebloempitten
4 eieren
60 gr. gemalen magere kaas
zwarte peper
zout
nootmuskaat
olijfolie
Bereiding:
Snij het witloof in repen en stoof die mooi zacht en wat bruin aan in olijfolie. Laat die uitlekken in een vergiet. Neem een ronde vorm (diameter van ongeveer 25 cm of 4 kleintjes) en leg daarin de helft van de plakjes zalm mooi op de bodem. Meng de sesamzaadjes en de zonnebloempitten en de losgeklopte eieren door het witloof. Giet dat mengsel op de zalm. Daarop leg je de rest van de zalmplakjes. Verdeel daarop de kaas en zet de quiche in de oven. Bak die 30 min op 180° in een voorverwarmde oven. Je kan die zowel warm als koud eten.
De witloof en zalm kan je ook vervangen door pompoen, prei, spekjes, kip, hesp,...
Smakelijk!
Ingrediënten: (4 porties)
400 gr. witloof
400 gr. zalm
20 gr. sesamzaadjes
20 gr. zonnebloempitten
4 eieren
60 gr. gemalen magere kaas
zwarte peper
zout
nootmuskaat
olijfolie
Bereiding:
Snij het witloof in repen en stoof die mooi zacht en wat bruin aan in olijfolie. Laat die uitlekken in een vergiet. Neem een ronde vorm (diameter van ongeveer 25 cm of 4 kleintjes) en leg daarin de helft van de plakjes zalm mooi op de bodem. Meng de sesamzaadjes en de zonnebloempitten en de losgeklopte eieren door het witloof. Giet dat mengsel op de zalm. Daarop leg je de rest van de zalmplakjes. Verdeel daarop de kaas en zet de quiche in de oven. Bak die 30 min op 180° in een voorverwarmde oven. Je kan die zowel warm als koud eten.
De witloof en zalm kan je ook vervangen door pompoen, prei, spekjes, kip, hesp,...
Smakelijk!
Recept Leef en Eet