
Pompoengratin met kalfsgehakt of mozzarella
Ingrediënten: (2 personen)
1 kg pompoen met pel ( zo hou je ongeveer 400g bereid over)
1 sjalot
2 teentjes look
1 pot tomatensaus zonder suiker*
260g kalfsgehakt
30g gemalen kaas
zwarte peper
himalayazout*
gedroogde basilicum (optioneel)
olijfolie
*verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven op 200° Snij de pompoen en leg de hoeveelheid die je nodig hebt in grote stukken in een ovenschaal, mag nog met de pel en de pitten zijn. Overgiet goed met olijfolie en zet in de voorverwarmde oven. Laat die ongeveer 40-60 min (afhankelijk van de dikte van je stukken) bakken tot die gaar is, prik er even in, de pompoen moet zacht zijn. Snij de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Doe de pot tomatensaus erbij en kruid met peper, zout en basilicum.
Als de pompoen gaar is verwijder je de pel, de pitten en het vlezige deel. Snij het vruchtvlees in grove stukken en voeg ze bij de tomatensaus. Giet het mengsel in een ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet nog 20 min in de oven tot je een mooi korstje hebt.
Dit is per persoon 1 eiwit en 1 groentenportie.
Pompoengratin met mozzarella:
Ingrediënten: (2 personen)
1 kg pompoen (zo hou je ongeveer 400g bereid over)
1 sjalot
2 teentjes look
1 pot tomatensaus zonder suiker*
120g mozzarella
30g gemalen kaas
zwarte peper
himalayazout*
gedroogde basilicum (optioneel)
olijfolie
*verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven op 200° Snij de pompoen en leg de hoeveelheid die je nodig hebt in grote stukken met de pel er nog aan in een ovenschaal. Overgiet goed met olijfolie zet in de voorverwarmde oven. Laat die ongeveer 40-60 min bakken tot die gaar is, prik er even in, de pompoen moet zacht zijn. Snij de sjalot en de look fijn en voeg de pot tomatensaus en de mozzarella in stukjes erbij, kruid met peper, zout en basilicum.
Als de pompoen gaar is verwijder je de pel, de pitten en het vlezige deel. Snij het vruchtvlees in grove stukken en voeg ze bij de tomatensaus. Giet het mengsel in een ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet nog 20 min in de oven tot je een mooi korstje hebt.
Dit is per persoon 1 eiwit en 1 groentenportie.
Smakelijk!
Ingrediënten: (2 personen)
1 kg pompoen met pel ( zo hou je ongeveer 400g bereid over)
1 sjalot
2 teentjes look
1 pot tomatensaus zonder suiker*
260g kalfsgehakt
30g gemalen kaas
zwarte peper
himalayazout*
gedroogde basilicum (optioneel)
olijfolie
*verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven op 200° Snij de pompoen en leg de hoeveelheid die je nodig hebt in grote stukken in een ovenschaal, mag nog met de pel en de pitten zijn. Overgiet goed met olijfolie en zet in de voorverwarmde oven. Laat die ongeveer 40-60 min (afhankelijk van de dikte van je stukken) bakken tot die gaar is, prik er even in, de pompoen moet zacht zijn. Snij de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Doe de pot tomatensaus erbij en kruid met peper, zout en basilicum.
Als de pompoen gaar is verwijder je de pel, de pitten en het vlezige deel. Snij het vruchtvlees in grove stukken en voeg ze bij de tomatensaus. Giet het mengsel in een ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet nog 20 min in de oven tot je een mooi korstje hebt.
Dit is per persoon 1 eiwit en 1 groentenportie.
Pompoengratin met mozzarella:
Ingrediënten: (2 personen)
1 kg pompoen (zo hou je ongeveer 400g bereid over)
1 sjalot
2 teentjes look
1 pot tomatensaus zonder suiker*
120g mozzarella
30g gemalen kaas
zwarte peper
himalayazout*
gedroogde basilicum (optioneel)
olijfolie
*verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding:
Verwarm de oven op 200° Snij de pompoen en leg de hoeveelheid die je nodig hebt in grote stukken met de pel er nog aan in een ovenschaal. Overgiet goed met olijfolie zet in de voorverwarmde oven. Laat die ongeveer 40-60 min bakken tot die gaar is, prik er even in, de pompoen moet zacht zijn. Snij de sjalot en de look fijn en voeg de pot tomatensaus en de mozzarella in stukjes erbij, kruid met peper, zout en basilicum.
Als de pompoen gaar is verwijder je de pel, de pitten en het vlezige deel. Snij het vruchtvlees in grove stukken en voeg ze bij de tomatensaus. Giet het mengsel in een ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet nog 20 min in de oven tot je een mooi korstje hebt.
Dit is per persoon 1 eiwit en 1 groentenportie.
Smakelijk!
Recept Leef en Eet