
Vezelcrackers
Ingrediënten
80 gr. pompoenpitten
70 gr. cocosrasp*
70 gr. lijnzaad
80 gr. chiazaad
250 ml water
Snuifje Himalayazout*
Kruiden naar keuze zoals curry, rozemarijn, basilicum...
* verkrijgbaar bij ons in de praktijk
Bereiding:
Meng alle vezels met het water. Voeg het zout en de kruiden toe naar smaak, de kruiden mag je wat smaken. Laat dat mengsel 30 min staan. Giet het daarop op een vel bakpapier die op een ovenplaat ligt. Leg daarboven nog een blad bakpapier en rol het deeg plat met een deegrol. Haal het bovenste bakpapier weg. Bak 15 min op 150°, daarna haal je het onderste bakpapier eronderuit en bak je nog 15 min. verder. Je kan er stukken van breken. Lekker met een sneetje kaas, tonijnrilette, tonijnsalade, krabsalade, tapenade,...
1/10 ervan mag je rekenen als 2 vezelporties. Eet die dag geen boekweit of lijnzaadcrackers meer.
Smakelijk!
Ingrediënten
80 gr. pompoenpitten
70 gr. cocosrasp*
70 gr. lijnzaad
80 gr. chiazaad
250 ml water
Snuifje Himalayazout*
Kruiden naar keuze zoals curry, rozemarijn, basilicum...
* verkrijgbaar bij ons in de praktijk
Bereiding:
Meng alle vezels met het water. Voeg het zout en de kruiden toe naar smaak, de kruiden mag je wat smaken. Laat dat mengsel 30 min staan. Giet het daarop op een vel bakpapier die op een ovenplaat ligt. Leg daarboven nog een blad bakpapier en rol het deeg plat met een deegrol. Haal het bovenste bakpapier weg. Bak 15 min op 150°, daarna haal je het onderste bakpapier eronderuit en bak je nog 15 min. verder. Je kan er stukken van breken. Lekker met een sneetje kaas, tonijnrilette, tonijnsalade, krabsalade, tapenade,...
1/10 ervan mag je rekenen als 2 vezelporties. Eet die dag geen boekweit of lijnzaadcrackers meer.
Smakelijk!