Afvallen met kefir?
Onze darmen zijn onze tweede hersenen. De basis voor een goede gezondheid! Kefir is een fris zure zuiveldrank die ontstaat door kefir toe te voegen aan melk. Kefir kan je helpen bij een gezonde darmflora. En dus ook ondersteuning bieden bij het afvallen.
Eet regelmatig kefir want dat bevat 'lactobacillus acidophilus'. Dat is een probotica die veel belangrijke functies vervult. Het verbetert ons immuunsysteem (weerstand), het kan de schadelijke stoffen die nitraten met zich meebrengen deactiveren, gaat ontstekingsreacties tegen in onze darmen en het heeft ook sterke antibacteriële eigenschappen.
Probiotica zorgt ervoor dat je darmflora de juiste en goede bacteriën krijgt zodat de spijsvertering goed verloopt. Denk aan het absorberen van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen voor een gezond lichaam. Daarbij begint een schimmelinfectie vaak in de darmen en daarom is het van groot belang dat juist daar voldoende “goede” bacteriën aanwezig zijn.
Voordelen van kefir?
1. Kefir bevat veel voedingsstoffen (vitamines, mineralen, melkzuren)
2. Kefir is een krachtiger probiotische bron dan yoghurt
3. Kefir heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en beschermt tegen infecties
4. Kefir kan het risico op osteoporose verminderen
5. Kefir kan bescherming bieden tegen kanker (immuunsysteem wordt sterker)
6. De probiotica in kefir zouden kunnen helpen bij verschillende spijsverteringsproblemen
8. Kefir kan de symptomen van allergie en astma verbeteren
9. Heb je net een antibiotica kuur achter de rug? Gebruik dan kefir om je darmflora in evenwicht te brengen.
Hoe moet je kefir bereiden?
Meng het zakje kefir met 1 liter ongezoete, op kamertemperatuur bewaarde melk.
Laat het geheel 48u op kamertemperatuur staan in een afgesloten glazen kan.
De klaargemaakte kefir kan je 1 week in de koelkast bewaren.
Van de hierboven bereide kefir kan je nieuwe maken door er drie soeplepels van over te houden en
deze te mengen met 1 liter melk op kamertemperatuur. Herhaal de bereidingswijze, echter nu 24u op
kamertemperatuur i.p.v. 48u.
Na een 5 tal bereidingen moet je vertrekken van een nieuw zakje (verkrijgbaar bij ons).
Opgepast: kefir uit de winkel heeft niet dezelfde samenstelling en is vaak veel minder lekker van smaak.
Eet regelmatig kefir want dat bevat 'lactobacillus acidophilus'. Dat is een probotica die veel belangrijke functies vervult. Het verbetert ons immuunsysteem (weerstand), het kan de schadelijke stoffen die nitraten met zich meebrengen deactiveren, gaat ontstekingsreacties tegen in onze darmen en het heeft ook sterke antibacteriële eigenschappen.
Probiotica zorgt ervoor dat je darmflora de juiste en goede bacteriën krijgt zodat de spijsvertering goed verloopt. Denk aan het absorberen van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen voor een gezond lichaam. Daarbij begint een schimmelinfectie vaak in de darmen en daarom is het van groot belang dat juist daar voldoende “goede” bacteriën aanwezig zijn.
Voordelen van kefir?
1. Kefir bevat veel voedingsstoffen (vitamines, mineralen, melkzuren)
2. Kefir is een krachtiger probiotische bron dan yoghurt
3. Kefir heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en beschermt tegen infecties
4. Kefir kan het risico op osteoporose verminderen
5. Kefir kan bescherming bieden tegen kanker (immuunsysteem wordt sterker)
6. De probiotica in kefir zouden kunnen helpen bij verschillende spijsverteringsproblemen
8. Kefir kan de symptomen van allergie en astma verbeteren
9. Heb je net een antibiotica kuur achter de rug? Gebruik dan kefir om je darmflora in evenwicht te brengen.
Hoe moet je kefir bereiden?
Meng het zakje kefir met 1 liter ongezoete, op kamertemperatuur bewaarde melk.
Laat het geheel 48u op kamertemperatuur staan in een afgesloten glazen kan.
De klaargemaakte kefir kan je 1 week in de koelkast bewaren.
Van de hierboven bereide kefir kan je nieuwe maken door er drie soeplepels van over te houden en
deze te mengen met 1 liter melk op kamertemperatuur. Herhaal de bereidingswijze, echter nu 24u op
kamertemperatuur i.p.v. 48u.
Na een 5 tal bereidingen moet je vertrekken van een nieuw zakje (verkrijgbaar bij ons).
Opgepast: kefir uit de winkel heeft niet dezelfde samenstelling en is vaak veel minder lekker van smaak.