Italiaanse auberginecannelloni
Ingrediënten: (2 porties)
100 gr kalfsgehakt
125 gr ricotta
12 gr Parmezaamse kaas
300 gr aubergines
20 gr geraspte kaas
1 pot Italiaanse tomatensaus zonder suiker*
himalayazout
peper
olijfolie
*verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding:
Snij de aubergines in dunne sneetjes. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 min liggen. Spoel het zout er af en laat de aubergine drogen op keukenpapier. Door het zout onttrek je het vocht uit de aubergine en smaken de aubergines minder bitter, bovendien vermijd je ook een te waterige saus.
Verwarm ondertussen de oven op 200°C.
Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas. Schep 1 eetlepel aan het begin van een sneetje aubergine en rol hem op. Doe hetzelfde met het kalfsgehakt en wissel af. Leg de auberginerolletjes in de ovenschotel en doe de Italiaanse tomatensaus eroverheen. Giet er wat olijfolie over, strooi er de geraspte kaas over, kruiden met peper en bak de cannelloni 30 minuten in de oven.
Smakelijk!
100 gr kalfsgehakt
125 gr ricotta
12 gr Parmezaamse kaas
300 gr aubergines
20 gr geraspte kaas
1 pot Italiaanse tomatensaus zonder suiker*
himalayazout
peper
olijfolie
*verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding:
Snij de aubergines in dunne sneetjes. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 min liggen. Spoel het zout er af en laat de aubergine drogen op keukenpapier. Door het zout onttrek je het vocht uit de aubergine en smaken de aubergines minder bitter, bovendien vermijd je ook een te waterige saus.
Verwarm ondertussen de oven op 200°C.
Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas. Schep 1 eetlepel aan het begin van een sneetje aubergine en rol hem op. Doe hetzelfde met het kalfsgehakt en wissel af. Leg de auberginerolletjes in de ovenschotel en doe de Italiaanse tomatensaus eroverheen. Giet er wat olijfolie over, strooi er de geraspte kaas over, kruiden met peper en bak de cannelloni 30 minuten in de oven.
Smakelijk!