Auberginespread
Ingrediënten:
400 gram aubergines
200 ml sojayoghurt of 170 gr Griekse yoghurt
2 teentjes look
1 rode ui
4 eetlepels citroensap
olijfolie
verse peper en zout
munt (optioneel)
20 gr pijnboompitten (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°. Prik wat gaatjes in de aubergines en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze nu op een bakplaat in de over en rooster de aubergines ongeveer 45 minuten. De aubergines zullen krimpen.
Wanneer de aubergines klaar zijn, laat je ze afkoelen en lepel je het vruchtvlees er uit. Pers de knoflook uit. Snipper het uitje en fruit aan in de pan. Wanneer deze goudbruin gekleurd zijn, mag je deze bij de aubergines toevoegen.
Meng dit nu ook met de sojayoghurt en het citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout en garneer met de munt en/of de geroosterde pijnboompitten.
Smakelijk!
Ingrediënten:
400 gram aubergines
200 ml sojayoghurt of 170 gr Griekse yoghurt
2 teentjes look
1 rode ui
4 eetlepels citroensap
olijfolie
verse peper en zout
munt (optioneel)
20 gr pijnboompitten (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°. Prik wat gaatjes in de aubergines en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze nu op een bakplaat in de over en rooster de aubergines ongeveer 45 minuten. De aubergines zullen krimpen.
Wanneer de aubergines klaar zijn, laat je ze afkoelen en lepel je het vruchtvlees er uit. Pers de knoflook uit. Snipper het uitje en fruit aan in de pan. Wanneer deze goudbruin gekleurd zijn, mag je deze bij de aubergines toevoegen.
Meng dit nu ook met de sojayoghurt en het citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout en garneer met de munt en/of de geroosterde pijnboompitten.
Smakelijk!